Oxelösunds Hamn

Oxelösunds Hamn – en hamn som ser bortom horisonten. Tillsammans tog vi fram The All Inclusive Port – ett kommunikativt koncept som förändrade bilden av vad en hamn kan vara.

http://Sigrid%20Lindström

Sigrid Lundin Lindström

Projektledare Communication

sigrid.lindstrom@consid.se 076-046 20 76

Bakgrund

Marknaden efterfrågar allt mer ”one stop shops” – en enda leverantörskontakt för alla logistikärenden. Oxelösunds Hamn var tidiga med att uppmärksamma denna utveckling, och gav oss uppdraget att skapa ett kommunikativt ramverk för denna ompositionering, samt en grafisk identitet/profil som skulle stärka den nya varumärkespositionen i alla kanaler. Vi tog fram The All Inclusive Port – ett kommunikativt koncept som förändrade bilden av vad en hamn kan vara.

Lösning

I Oxelösunds Hamns förändringsresa fanns många beståndsdelar. Men vi behövde förenkla och komma till kärnan i frågan. Vi kom fram till två grundläggande insikter:

  1. Oxelösunds Hamn kan ta ett helhetsansvar för kundens logistikkedja.
  2. Oxelösunds Hamn är en arbetsplats där alla har möjlighet att påverka.

Oxelösund Hamn skulle bli en hamn med ett bredare perspektiv – en hamn som kan erbjuda fler tjänster för marknaden och fler möjligheter som arbetsgivare.

Resultat

Konceptet har lett till fler affärer och fördjupade kundsamarbeten, ofta inom områden som hamnen tidigare inte haft verksamhet inom, t.ex. logistikhantering. Varje år genomförs en kundnöjdhetsenkät som underlag för Nöjd Kund Index. NKI har från att ompositioneringen inleddes 2014, till 2017 ökat från 63 till 85.

Vill du veta mer?

Lämna din e-mail så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Ta del av fler referenser

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 år i rad

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 år i rad

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser