Räddningstjänsten Östra Götaland

Grafisk form / Kampanj / Varumärke

Levande, bortglömda ljus som glimrar i träljusstakar och snustorra granar på armlängds avstånd från öppna spisen. Julen är mysig, men ack så brandfarlig.

http://Douglas%20Lindevall%20Communication%20Consid

Douglas Lindevall

Affärsområdesansvarig Communication

douglas.lindevall@consid.se 070-977 10 03

Utmaningen

Levande, bortglömda ljus som glimrar i träljusstakar och snustorra granar på armlängds avstånd från öppna spisen. Julen är mysig, men ack så brandfarlig. I en kampanj för Räddningstjänsten Östra Götaland skapade vi en ny, säkrare sorts tomte.

Lösningen

Folk lyssnar på kändisar, och vem är julens största kändis, frågade vi oss? Tomten såklart. Utifrån det skapade vi karaktären Brandtomten, en brandgul tomte helt fokuserad på att brandsäkra människors hem. Vi tog fram en kampanjplattform och en kampanjwebb där människor kunde tipsa Brandtomten om vilka han skulle besöka och skänka gratis brandvarnare och brandfiltar till. För att skapa uppmärksamhet kring Brandtomten arbetade vi fokuserat i sociala medier, samt med PR.

Resultatet

Brandtomten blev en succé. Under kampanjperioden 1-23 december skickade närmare 1000 personer Brandtomten på uppdrag. Av dessa hann han med ca 300 hembesök i RTÖGs verksamhetsområde Norrköping, Linköping, Söderköping, Valdemarsvik och Åtvidaberg. På Facebook uppnådde vi en räckvidd på ca 600 000 personer och kampanjwebben hade ca 6000 visningar.

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  Ta del av fler referenser

  Consid – ett prisvinnande bolag

  Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

  Dagens industri gasellföretag 2020

  Gasellföretag
  9 år i rad

  Veckans affärer Superföretag 2020

  Superföretag
  8 år i rad

  Karriärföretagen 2021

  Karriärföretag
  6 år i rad

  Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

  Sveriges bästa
  arbetsgivare

  Läs mer om våra utmärkelser