Räddningstjänsten Östra Götaland

Så skapade vi säkrare badsomrar för barn. Undersökningar visar att vi tittar på mobilen flera hundra gånger per dag. Drunkning är den vanligaste dödsolyckan bland barn, och det är alltid föräldrars ansvar att ha uppmärksamhet. Genom kampanjen #odelad fick vi människor att sluta titta på sina mobiler, och istället hålla ögonen på det som är viktigt på riktigt.

Lösning

Sociala medier bygger på att vi delar saker. Tyvärr leder det till att vi också delar uppmärksamheten vi borde ha på våra badande barn. Grunden för vår kampanj blev frågan “Är din uppmärksamhet #odelad?”. Den ställde vi i en kort och kärnfull film, som visades för målgruppen just i det ögonblick som skapar riskerna – när föräldrar tittar på sina sociala flöden istället för sina barn. Kampanjen förstärktes även med print och utomhustavlor.

Resultat

Kampanjfilmen har under somrarna 2017 och 2018 delats ca 9000 gånger på Facebook. Spridningen har varit nationell, med 865 000 visningar, och med mycket stor marginal överträffat RTÖGs mål om lokal spridning. Under båda somrarna som kampanjen gått har heller inga drunkningar alls skett inom gruppen “barn under 12 år” i RTÖGs verksamhetsområde.

Kampanjen belönades med Guld i Svenska Designpriset – kategorin Film, samt nådde finalplats i kategorin Ideellt i 100-wattaren 2018.

Vill du veta mer?

Lämna din e-mail så hör vi av oss.

  http://Douglas%20Lindevall%20Communication%20Consid

  Douglas Lindevall

  Affärsområdesansvarig Communication

  douglas.lindevall@consid.se 070-977 10 03

  Consid – ett prisvinnande bolag

  Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

  Dagens industri gasellföretag 2020

  Gasellföretag
  9 år i rad

  Veckans affärer Superföretag 2020

  Superföretag
  8 år i rad

  Karriärföretagen 2021

  Karriärföretag
  6 år i rad

  Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

  Sveriges bästa
  arbetsgivare

  Läs mer om våra utmärkelser