SAAB

Sea Wasp lanseringskampanj

Säkerhet i en föränderlig värld: Sea Wasp är en undervattensrobot med syfte att identifiera och neutralisera så kallade IED:er (improviserade sprängladdningar) under vatten. Sea Wasp representerade en helt ny teknik för att bemöta ett växande hot. Consid Communication fick uppdraget att skapa en kommunikativ plattform för global lansering.

Lösningen

Att röja minor och sprängladdningar har tidigare krävt stora militära insatser. Med Sea Wasp kan istället mindre aktörer snabbt svara på hoten, även i krävande miljöer nära bebyggelse. Tekniken är också mycket kostnadseffektiv. Sea Wasp når fram i svårare miljöer, men det är också en lösning som är ekonomiskt inom räckhåll för allt fler. Detta tog vi fasta på i den kommunikationsplattform vi tog fram. ”Safety Within Reach” blev namnet på konceptet som låg till grund för Sea Wasps globala lansering.

Resultatet

Sea Wasp blev mycket uppmärksammad. Den kommunikativa ”verktygslåda” vi tog fram åt SAAB togs också emot mycket väl i säljorganisationen, och har legat till grund för flera framgångsrika kundkontakter över hela världen.

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  Ta del av fler referenser

  Platsvarumärket NKPG City - Storformat vepa
  2 min lästid
  Referens

  Ny varumärkesplattform för NKPG City

  Consid har tagit fram en ny varumärkesplattform för NKPG City. Ett platsvarumärke som hyllar Norrköpings historia & tar sikte på framtiden.

  Kategorier: Communication, Grafisk form, Grafisk produktion, Kampanj, Kommunikationskoncept, Varumärke
  Piabs nya partnerportal MyPiab utvecklad av Consid
  5 min lästid
  Referens

  Sömlös upplevelse när Piab fick ny partnerportal

  Efter att 2021 lanserat en ny webbplats åt Piab uppstod behovet att även omforma partnerportalen My Piab. Läs mer om hur vi hjälpte Piab bryta ny digital mark med sin nya partnerportal.

  Kategorier: Episerver / Optimizely
  Coops app Scan & Pay som Consid varit med att utveckla
  2 min lästid
  Referens

  Coops Scan & Pay möjliggör snabb självscanning och utcheckning

  Vi var med och hjälpte Coop att ta fram Scan & Play. Consid har nu i uppdrag att underhålla och vidareutveckla tjänster i Scan & Pay-appen.

  Kategorier: App
  Ett äldre par som promenerar in i en skogsdunge på en stig
  3 min lästid
  Referens

  Malmberg – nytt kommunikationskoncept

  Vi hjälpte Malmberg att ta fram ett nytt kommunikationskoncept, för att ge bolaget en tydlig riktning. Läs mer om hur vi gick tillväga nedan.

  Kategorier: Communication, Grafisk form, Kommunikationskoncept, Varumärke, Visuell identitet
  Ladda fler