SAAB

Sea Wasp lanseringskampanj

Säkerhet i en föränderlig värld: Sea Wasp är en undervattensrobot med syfte att identifiera och neutralisera så kallade IED:er (improviserade sprängladdningar) under vatten. Sea Wasp representerade en helt ny teknik för att bemöta ett växande hot. Consid Communication fick uppdraget att skapa en kommunikativ plattform för global lansering.

http://Linda%20Hagensen%20medarbetare%20Consid

Linda Andrén Hagensen

Projektledare

linda.andren@consid.se 073-029 94 05

Lösningen

Att röja minor och sprängladdningar har tidigare krävt stora militära insatser. Med Sea Wasp kan istället mindre aktörer snabbt svara på hoten, även i krävande miljöer nära bebyggelse. Tekniken är också mycket kostnadseffektiv. Sea Wasp når fram i svårare miljöer, men det är också en lösning som är ekonomiskt inom räckhåll för allt fler. Detta tog vi fasta på i den kommunikationsplattform vi tog fram. ”Safety Within Reach” blev namnet på konceptet som låg till grund för Sea Wasps globala lansering.

Resultatet

Sea Wasp blev mycket uppmärksammad. Den kommunikativa ”verktygslåda” vi tog fram åt SAAB togs också emot mycket väl i säljorganisationen, och har legat till grund för flera framgångsrika kundkontakter över hela världen.

Vill du veta mer?

Lämna din e-mail så kontaktar vi dig så snart vi kan.

  Ta del av fler referenser

  Consid – ett prisvinnande bolag

  Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

  Dagens industri gasellföretag 2020

  Gasellföretag
  9 år i rad

  Veckans affärer Superföretag 2020

  Superföretag
  8 år i rad

  Karriärföretagen 2021

  Karriärföretag
  6 år i rad

  Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

  Sveriges bästa
  arbetsgivare

  Läs mer om våra utmärkelser