Smekab Citylife

Hållbarhetsredovisning

Smekab Citylife utvecklar, producerar och säljer produkter och lösningar för att skapa attraktiva urbana miljöer där hållbarhet är ett nyckelord. När det var dags att presentera sin hållbarhetsredovisning fick vi på Consid chansen att ta fram ett kreativt informationsmaterial som på ett enkelt sätt visar på Smekabs ansvarstagande. Lösningen? Den finner ni nedan!

http://Stefan%20Wiklund

Stefan Wiklund

Strateg och kundansvarig

stefan.wiklund@consid.se 073-029 94 45

Bakgrund

Smekab Citylife har arbetat med hållbarhet sedan 1961 – men det är först på senare år som de kallar det så. För Smekab Citylife är hållbarhet inte en trend eller en certifiering. Det viktigaste för Smekab Citylife är att de genomför förändringar och aktiviteter som bidrar till en bättre värld som får människor att trivas. Smekab Citylifes hållbarhetsredovisning är inspirerad av den globala standarden GRI (Global Reporting Initiative).

Utmaning

Hållbarhetsarbetet är nära sammankopplat med Smekab Citylifes kärnvärden: respekt, omtanke, drivkraft och integritet. Som ett växande bolag vill de ta ett bredare ansvar för att bidra till en hållbar utveckling av det samhälle vi verkar i – lokalt som globalt. Så hur kan vi sammanfatta arbetet på ett sätt som gör det tillgängligt och om möjligt underhållande för de som berörs av redovisningen?

Lösning

All kommunikation för Smekab Citylife sker under konceptet; Be Urban Friendly. Såväl internt som externt. Med ett starkt koncept i ryggen valde vi att producera en animerad film där vår egen figur Urban spelar huvudrollen. Han guidar betraktaren genom hela hållbarhetsresan. Så nu vet alla vad det innebär att vara Urban Friendly.

Intresserad av vårt kommunikationserbjudande?

Lämna din e-post så kontaktar vi dig så snart vi kan.

  Ta del av fler referenser

  Consid – ett prisvinnande bolag

  Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

  Dagens industri gasellföretag 2020

  Gasellföretag
  9 år i rad

  Veckans affärer Superföretag 2020

  Superföretag
  8 år i rad

  Karriärföretagen 2021

  Karriärföretag
  6 år i rad

  Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

  Sveriges bästa
  arbetsgivare

  Läs mer om våra utmärkelser