SSAB

Grafisk form

SSAB Oxelösund ställer om från en fossilintensiv industri med kol och järn, till en lösning som på kort sikt minskar koldioxidutsläppen med närmare 90% och långsiktigt skapar en tillverkning av fossilfritt stål. Consid Communication fick i uppdrag att skapa en tidning som på ett enkelt och engagerande sätt berättade om de olika aspekterna av denna omställning.

http://Helena%20Norberg%20medarbetare%20Consid%20Communication

Helena Norberg

Kundansvarig Projektledare

helena.norberg@consid.se 070-174 80 13

Utmaningen

SSAB Oxelösund ställer om från en fossilintensiv industri med kol och järn, till en lösning som på kort sikt minskar koldioxidutsläppen med närmare 90% och långsiktigt skapar en tillverkning av fossilfritt stål. Omställningen involverar i hög grad även Oxelösunds Hamn, bland annat gällande byggnation av en ny terminal för naturgas. Consid Communication fick i uppdrag att skapa en tidning som på ett enkelt och engagerande sätt berättade om de olika aspekterna av denna omställning. Tidningen delas ut till Oxelösunds invånare och placeras även ut på strategiska platser i Nyköping.

Lösningen

Den tekniska omställningen kan vara svår för många att förstå. Därför skapade vi en tidning som på ett pedagogiskt och mänskligt sätt berättade om alla de detaljer som måste samverka i processen. Consid Communication stod för såväl design och layout som för en stor del av textarbetet. Vi var även delaktiga i den redaktionella processen.

Resultatet

Allmänhet och anställda har på ett öppet, enkelt och överskådligt sätt ska kunnat ta del av de komplexa förändringar som kommer att ske framöver på SSAB i Oxelösund och i Oxelösunds Hamn. Tidningen kommer att ges ut två gånger per år fram till dess omställningen av stålproduktionen är klar i Oxelösund.

Vill du veta mer?

Lämna din e-mail så hör vi av oss.

Ta del av fler referenser

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 år i rad

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 år i rad

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser