Vanovo

Ny grafisk profil

Företaget VA Relining upplevde namnet som begränsande. Man gjorde ju så mycket mer än bara relining. Vi hjälpte till att bygga ett varumärke från grunden i en bransch där de flesta pratar om teknik och funktion men inte så mycket om människan och resultat. Det visade sig att det också blev framgången.

http://Linda%20Hagensen%20medarbetare%20Consid

Linda Andrén Hagensen

Projektledare

linda.andren@consid.se 073-029 94 05

Bakgrund

Företaget VA Relining startade en gång i tiden med fokus på att fodra in avloppsrör (relining). Det gick så bra att de även började med andra verksamheter som till exempel kanaltätning och smarta varmvattenkopplingar som får fastighetsägare att dra ner på energiförbrukningen. Därmed blev namnet VA Relining plötsligt begränsande. Man gjorde ju så mycket mer än bara relining. Consid Communication fick uppdraget att ta fram nytt namn, grafiskt manér och koncept.

Utmaningen

Utmaningen låg i att bygga ett varumärke från grunden i en bransch där de flesta pratar om teknik och funktion men inte så mycket om människan och resultat. Det visade sig att det också blev framgången.

Lösningen

VA Relining heter numera Vanovo. Kopplingen till vatten (V) och (A) avlopp finns fortfarande kvar, men nu i en mer abstrakt form att kunna växa med. Vanovo presenterar och paketerar sitt erbjudande med konceptet ”För oss är det insidan som räknas”, som fungerar både som positionering på marknaden samt pedagogiskt utbildande för den oerfarna kunden.

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

    Ta del av fler referenser