Tillgänglighetsanalys inför nya direktivet

Vi tillgänglighetsanalyserar er webbplats eller app

Den 23 juni 2021 började Webbdirektivet att gälla även för appar. Det är mycket att tänka på för att tillgänglighetsanpassa sin app. Med vår tillgänglighetsanalys uppfyller ni lagkraven innan de träder i kraft.

http://Simon%20Hoof,%20Förvärvs-%20och%20etableringsansvarig%20på%20Consid

Simon Hoof

Förvärvs- och etableringsansvarig

simon.hoof@consid.se 076-822 31 66

Vi har 20 års erfarenhet av att bygga appar, webbplatser, intranät och plattformar åt några av Sveriges största offentliga organ och vågar därför kalla oss experter på denna typ av digitala lösningar. Med vår långa erfarenhet av tillgänglighetsanpassning vet vi vad som krävs för just din organisations webbplats eller app.

Vår tillgänglighetsanalys går igenom alla delar som behövs för att din organisations webbplats eller app ska uppnå de lagkrav som Webbdirektivet kräver. För webbplatser ställs dessa krav från och med den 23 september 2021 och för appar gäller den 23 juni 2021.

Vad är Consids tillgänglighetsanalys?

Consids Tillgänglighetsanalys är en revision och granskning av er befintliga webbplats eller app utifrån dess tillgänglighetsuppfyllnad, baserad på Webbdirektivet och de internationella riktlinjerna i WCAG 2.1 AA.

Varför ska man analysera tillgängligheten?

Med tillgänglighetsanalysen hjälper vi er komma igång direkt med grundarbetet för att möta lagkraven i Webbdirektivet. Vi erbjuder som utgångspunkt i detta arbete en tydlig nulägesanalys där en granskning utförs av er webbplats eller app med fokus på måluppfyllnad utifrån Webbdirektivet riktlinjer.

Ni får även tillgång till en sammanställning av våra samlade erfarenheter av tillgänglighet för app och webb.

Hur går man tillväga?

Vår analys belyser er webbplats eller apps styrkor och svagheter utifrån tillgänglighet/WCAG 2.1 AA. Dessa resultat presenteras i en strukturerad rapport innehållandes uppfyllda krav, direkta brister, åtgärdsförslag och rekommendationer.

Våra specialister mäter och utvärderar dessutom webbplatsens eller appens gränssnitt, programkod samt bakomliggande funktioner som påverkar möjligheten att använda webbplatsen eller appen. Allt för att en så tydlig handlingsplan som möjligt ska upprättas.

Kontakta mig direkt eller via formuläret nedan så ser vi till att boka in en tillgänglighetsanalys av er webbplats eller app. För att ni ska uppfylla kraven innan den 23 juni för app.

Intresserad av vår analys?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  Några av våra kunder inom offentlig sektor:

  SBAB intranät
  7 min lästid
  Referens

  SBAB:s medarbetarkultur flyger med nytt intranät

  Consid har levererat SBAB:s nya intranät i Sitevision. Lösningen har resulterat är ett jättekliv framåt enligt medarbetarnas svar på Web Service Index senaste undersökning.

  Kategorier: Intranät
  Platsvarumärket NKPG City - Storformat vepa
  2 min lästid
  Referens

  Ny varumärkesplattform för NKPG City

  Consid har tagit fram en ny varumärkesplattform för NKPG City. Ett platsvarumärke som hyllar Norrköpings historia & tar sikte på framtiden.

  Kategorier: Communication, Grafisk form, Grafisk produktion, Kampanj, Kommunikationskoncept, Varumärke
  Piabs nya partnerportal MyPiab utvecklad av Consid
  5 min lästid
  Referens

  Sömlös upplevelse när Piab fick ny partnerportal

  Efter att 2021 lanserat en ny webbplats åt Piab uppstod behovet att även omforma partnerportalen My Piab. Läs mer om hur vi hjälpte Piab bryta ny digital mark med sin nya partnerportal.

  Kategorier: Episerver / Optimizely
  Coops app Scan & Pay som Consid varit med att utveckla
  2 min lästid
  Referens

  Coops Scan & Pay möjliggör snabb självscanning och utcheckning

  Vi var med och hjälpte Coop att ta fram Scan & Play. Consid har nu i uppdrag att underhålla och vidareutveckla tjänster i Scan & Pay-appen.

  Kategorier: App
  Ladda fler

  Podcast om tillgänglighet

  Till podden

  Checklista för tillgänglighet

  Till checklistan

  Utbildning inom tillgänglighet

  Till utbildningen