Tillgänglighetsanalys inför nya direktivet

Vi tillgänglighetsanalyserar er webbplats eller app

Den 23 juni 2021 började Webbdirektivet att gälla även för appar. Det är mycket att tänka på för att tillgänglighetsanpassa sin app. Med vår tillgänglighetsanalys uppfyller ni lagkraven innan de träder i kraft.

http://Simon%20Hoof,%20Förvärvs-%20och%20etableringsansvarig%20på%20Consid

Simon Hoof

Förvärvs- och etableringsansvarig

simon.hoof@consid.se 076-822 31 66

Vi har 20 års erfarenhet av att bygga appar, webbplatser, intranät och plattformar åt några av Sveriges största offentliga organ och vågar därför kalla oss experter på denna typ av digitala lösningar. Med vår långa erfarenhet av tillgänglighetsanpassning vet vi vad som krävs för just din organisations webbplats eller app.

Vår tillgänglighetsanalys går igenom alla delar som behövs för att din organisations webbplats eller app ska uppnå de lagkrav som Webbdirektivet kräver. För webbplatser ställs dessa krav från och med den 23 september 2021 och för appar gäller den 23 juni 2021.

Vad är Consids tillgänglighetsanalys?

Consids Tillgänglighetsanalys är en revision och granskning av er befintliga webbplats eller app utifrån dess tillgänglighetsuppfyllnad, baserad på Webbdirektivet och de internationella riktlinjerna i WCAG 2.1 AA.

Varför ska man analysera tillgängligheten?

Med tillgänglighetsanalysen hjälper vi er komma igång direkt med grundarbetet för att möta lagkraven i Webbdirektivet. Vi erbjuder som utgångspunkt i detta arbete en tydlig nulägesanalys där en granskning utförs av er webbplats eller app med fokus på måluppfyllnad utifrån Webbdirektivet riktlinjer.

Ni får även tillgång till en sammanställning av våra samlade erfarenheter av tillgänglighet för app och webb.

Hur går man tillväga?

Vår analys belyser er webbplats eller apps styrkor och svagheter utifrån tillgänglighet/WCAG 2.1 AA. Dessa resultat presenteras i en strukturerad rapport innehållandes uppfyllda krav, direkta brister, åtgärdsförslag och rekommendationer.

Våra specialister mäter och utvärderar dessutom webbplatsens eller appens gränssnitt, programkod samt bakomliggande funktioner som påverkar möjligheten att använda webbplatsen eller appen. Allt för att en så tydlig handlingsplan som möjligt ska upprättas.

Kontakta mig direkt eller via formuläret nedan så ser vi till att boka in en tillgänglighetsanalys av er webbplats eller app. För att ni ska uppfylla kraven innan den 23 juni för app.

Intresserad av vår analys?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

    Några av våra kunder inom offentlig sektor: