Varmt välkommen till Consid!

Vad roligt att du är nyfiken på oss!

Här nedan kan du läsa om vilka vi är, vad vi sysslar med och varför vi trivs så bra på jobbet. Om du har fått den här länken innebär det att vi också är nyfikna på vem du är och vad du vill göra framåt, så återkom gärna med dina tankar så kan vi se om vi kan vara en bra match! Trevlig scrollning!

1500 anställda

35 kontor

1,5 miljarder omsättning

Vi för digitaliseringen framåt

Consid är ett av landets snabbast växande konsultbolag inom IT, management och digital marknadsföring med visionen att skapa ett Sverige i digital framkant. Med 1300 anställda fördelade på 31 orter omsatte bolaget över en miljard kronor år 2021.

Consid grundades för 22 år sedan av Peter Hellgren och Henrik Sandell med målet att bygga ett Sverige i digital framkant. Idag är bolaget landets snabbast växande konsultbolag inom IT och kommunikation. Genom att kombinera långsiktig strategi med nytänkande innovation utvecklar vi våra kunders digitala resa och erbjuder expertis inom allt ifrån IT-säkerhet och digital transformation till e-handel och marknadsföring.

Vad som varit viktigast ända sedan starten i Småland är att värdesätta och sätta de anställda i fokus utan att tumma på leveranskvaliteten. Något som är tydligt i mottot som sedan dag ett varit “Vi bygger det företag vi själva alltid velat jobba i och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med”. Att bygga ett sådant bolag kräver mycket hänsyn och respekt. Därför är dessa begrepp centrala i vårt bemötande såväl internt som externt och i samhället i stort.

På vårt Instagramkonto @peopleofconsid kan du som anställd dela med dig av din och ditt kontors vardag på Consid, följ oss gärna där!

Till kontot

Utsedd till Sveriges bästa arbetsgivare

Vi tror på att göra bra saker. För våra medarbetare, kunder och för världen i stort. Detta speglas bland annat av vårt kulturarbete och av våra hållbara aktiviteter. Att digitalisera Sverige, göra IT-branschen mer jämställd och att ligga i framkant med ny innovation är bara några av de saker vi tror på. Därför blir vi extra glada när detta uppmärksammas både internt och externt, genom att t ex bli utsedda till Karriärföretag, Gasellföretag, och Sveriges bästa Arbetsgivare!

Sveriges Bästa Arbetsgivare 2021

Undersökningen görs av Universum och det är organisationernas egna medarbetare som bedömer sin nuvarande arbetsgivare utifrån tre faktorer: intern identitet, nöjdhet/rekommendation samt lojalitet. Consid har utsetts till Sveriges bästa arbetsgivare två år i rad, 2017 inom IT och digital transformation, och 2018 i kategorin mellanstora bolag.

År 2021 tilldelades vi detta ärofyllda pris bland en rad stora välkända bolag, som vi är glada och stolta över.

Sveriges nöjdaste medarbetare 2020

I samband med övergången till distansarbete är anställdas lojalitet viktigare än någonsin. De företag som klarar sig bäst under pandemin, är de som lyckas hålla högt engagemang hos sina medarbetare. När ekonomin återhämtar sig kommer missnöjda talanger se sig om efter nya arbetsgivare.

Universums senaste undersökning visar att vi har äran att ha Sveriges nöjdaste medarbetare, som fortsätter sträva efter en gemensam vision, vilket är nyckelkomponenten för ökade intäkter efter krisen. Undersökning genomfördes i november 2020.

Di Gasell – 9 år i rad

Dagens industri utser varje år de mest framgångsrika och snabbast växande företagen i Sverige till Gasellföretag. Undersökningen rankar landets mest framgångsrika företag i 21 län, baserat på de fyra senaste årsredovisningarna. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag. Consid har utsetts till Gasellföretag nio år i rad.

Karriärföretag – 7 år i rad

Karriärföretagen är en årlig utmärkelse som tilldelas ett exklusivt antal arbetsgivare i Sverige. Utmärkelsen  är en svensk kvalitetsstämpel som tilldelas de arbetsgivare som visar högsta möjliga kvalitet i arbetet för sina medarbetare. Consid har utsetts till ett av Sveriges 100 Karriärföretag sju år i rad.

Efter 2021 års slut blev vi tilldelade en 2:a plats av Sveriges bästa traineeprogram, utsett av Karriärföretagen. Det är vårt program för unga talanger inom IT, som får genomgå ett antal kurser, utbildningar, komma direkt ut till kund på uppdrag och alla vår traineer har egna mentorer, som stöttar dem genom hela processen.

Sveriges Superföretag – 9 år i rad

För 15:e året i rad presenterar Veckans Affärer Sveriges Superföretag –  företag som utklassar allt och alla. För att komma med i rankningen krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital, skriver Veckans Affärer. I snitt är det bara någon tiondels promille av de svenska företagen som lever upp till kraven. Consid har utsetts till årets Superföretag 9 år i rad.

Consid människor på ett berg

Träffa några av oss

Möt några av våra Considare på vår karriärsida.
Karriär

Lyssna på oss

Lyssna på våra podcasts om digitalisering och programmering.
Poddar
Vinnare elsäkerhetsverket

Senaste nytt hos oss

Ta del av de senaste nyheterna kring vad som händer på Consid.
Nyheter

Medarbetarundersökning 2021

Resultat från 2021 års medarbetarundersökning, på en skala 1-6.

4.91

Arbetsmiljö

4.89

Trivsel

4.95

Min närmaste chef

4.74

Kompetensutveckling

4.98

Mål, vision & ledning

5.0

Idéer & inflytande

5.16

Introduktion & sociala aktiviteter

Hur har Covid-19 påverkat oss?

På grund av Corona-virusets utbrott har vi, som många andra, fått tänka om och anpassa oss till ett annat sätt att arbeta och träffas. Många har jobbat hemifrån, då nästan alla av våra kunder har fått det att fungera bra att jobba på distans. Genom det dagliga, digitala kl. 3-fikat, Kahoot-quiz på Teams, online-plattformar för brädspel, digitala utbildningar för alla considare via vårt affärsområde Excellerate, och utomhusaktiviteter så har vi trots omständigheterna fortsatt att bygga vidare på den kultur som vi har på bolaget. Vår vd Peter Hellgren har också dagligen skickat ut mail med uppdateringar om vad som händer i bolaget, hur föregående och kommande dagar ser ut och vad som händer kring våra kunder och affärer, för att kunna vara så transparenta som möjligt.

Här på Consid rekommenderar vi att vara på plats två dagar i veckan för att kunna bygga kultur och för att kunna bygga relationer med varandra, och för att underlätta samarbetet med varandra.

Vår affärsstrategi har länge varit att jobba för att en bred kundbas, där vi riktar oss mot de flesta branscher, både inom privat och offentlig sektor. Detta har gjort att vi lyckats behålla de flesta av våra uppdrag, och de som pausades under våren har till största del dragit igång igen. Därmed återupptar vi även vår satsning på att fortsätta växa, då vi ser ett stort behov hos våra kunder. Om du är nyfiken på att träffa oss så kan detta göras helt digitalt, men vill du hälsa på oss på kontoret så går även det bra då vi ser till att inte vara alltför många på plats samtidigt och följer Folkhälsomyndighetens övriga rekommendationer.

På en positiv not så har vi märkt en otrolig uppslutning och ett stort engagemang från alla medarbetare när det gäller att hjälpa både kollegor och kunder som behövt extra stöd under dessa tider, och vi är otroligt tacksamma och stolta över varenda en av våra kollegor!

Vad vi gjort

Canon , kampanjkonceptet ”Skapa något oscrollbart”
2 min lästid
Referens

Canon lyfter den fysiska utskriften i ny kampanj från Consid

Läs om Canons kampanjkonceptet ”Skapa något oscrollbart” som lanserades i branschtidningarna Market och Dagligvarunytt, i print och digitalt.

Kategorier: Kampanj
Kungälvs kommuns intranät i Microsoft 365
2 min lästid
Referens

Kommunikationschefen: ”3700 medarbetare hittar nu till och på Kungälvs kommuns nya intranät”

Kungälvs kommun har med ett effektivt införande av Consid nu fått ett nytt intranät. Medarbetarna uppger att man nu hittar till intranätet som med standardfunktioner i Microsoft 365 är lätt att använda.

Kategorier: Intranät, Microsoft 365, Office365, SharePoint
Tidaholms kommun, intranät
3 min lästid
Referens

Lättanvänt intranät i Microsoft 365 för Tidaholms kommuns  medarbetare

Med en skräddarsydd lösning i Microsoft 365, för ett effektivt och enkelt införande, har Consid skapat ett lättanvänt och omtyckt intranät för Tidaholms kommuns 1700 medarbetare. 

Kategorier: Intranät, Microsoft 365, SharePoint
SBAB intranät
6 min lästid
Referens

SBAB:s medarbetarkultur flyger med nytt intranät

Consid har levererat SBAB:s nya intranät i Sitevision. Lösningen har resulterat är ett jättekliv framåt enligt medarbetarnas svar på Web Service Index senaste undersökning.

Kategorier: Intranät, Sitevision
Platsvarumärket NKPG City - Storformat vepa
2 min lästid
Referens

Platsvarumärket hyllar Norrköpings historia och tar sikte på framtiden

Consid har tagit fram en ny varumärkesplattform för NKPG City. Ett platsvarumärke som hyllar Norrköpings historia & tar sikte på framtiden.

Kategorier: Communication, Grafisk form, Grafisk produktion, Kampanj, Kommunikationskoncept, Varumärke
Piabs nya partnerportal MyPiab utvecklad av Consid
5 min lästid
Referens

Sömlös upplevelse när Piab fick ny partnerportal

Efter att 2021 lanserat en ny webbplats åt Piab uppstod behovet att även omforma partnerportalen My Piab. Läs mer om hur vi hjälpte Piab bryta ny digital mark med sin nya partnerportal.

Kategorier: Episerver / Optimizely
Coops app Scan & Pay som Consid varit med att utveckla
2 min lästid
Referens

Coops Scan & Pay möjliggör snabb självscanning och utcheckning

Vi var med och hjälpte Coop att ta fram Scan & Pay. Consid har nu i uppdrag att underhålla och vidareutveckla tjänster i Scan & Pay-appen.

Kategorier: App
Ett äldre par som promenerar in i en skogsdunge på en stig
3 min lästid
Referens

Kommunikationskoncept ger Malmbergs en tydlig riktning

Vi hjälpte Malmberg att ta fram ett nytt kommunikationskoncept, för att ge bolaget en tydlig riktning. Läs mer om hur vi gick tillväga nedan.

Kategorier: Communication, Grafisk form, Kommunikationskoncept, Varumärke, Visuell identitet
Ladda fler

Lediga tjänster hos oss just nu

142 lediga jobb i 32 städer

.NET utvecklare i Stockholm

Roll

Systemutveckling

Kategori

Stockholm

Stad

2022-12-20

Sista ansökningsdatum

.NET utvecklare till Eskilstuna

Roll

Systemutveckling

Kategori

Eskilstuna

Stad

Löpande rekrytering

Sista ansökningsdatum

.NET utvecklare till Karlstad

Roll

Systemutveckling

Kategori

Karlstad

Stad

Löpande rekrytering

Sista ansökningsdatum

.NET utvecklare till Nyköping

Roll

Systemutveckling

Kategori

Nyköping

Stad

2023-02-13

Sista ansökningsdatum

.NET utvecklare till Södertälje

Roll

Systemutveckling

Kategori

Södertälje

Stad

2023-01-16

Sista ansökningsdatum

.NET utvecklare till vår nyetablering i Dalarna

Roll

Systemutveckling

Kategori

Borlänge

Stad

2023-01-31

Sista ansökningsdatum

Ladda fler

Ansök till oss

Läs mer om oss

Dalahäst
Pressmeddelande

Per Thulemark leder Consids expansion i Dalarna

2022-11-30

Per Thulemark, tidigare CIO på Leksands kommun, är etableringsansvarig när nordens snabbast växande it- och kommunikationsbolag, Consid, kommer till Dalarna. Etableringen innebära ett 40-tal nya jobb under de kommande två åren och ambitionen är att skapa nya hållbara arbetstillfällen i regionen.

Oslo
Norge, Pressmeddelande

Consid skriver prestigefullt avtal med Oslo kommune

2022-11-23

Sveriges ledande it- och kommunikations bolag Consid har på korttid efter sin expansion till Oslo redan hunnit göra sig ett namn på den norska marknaden. Företaget har vunnit ett eftertraktat avtal med Norges största arbetsgivare, Oslo Kommune. Ramavtalet sträcker sig över fyra år med ett totalt värde på 650 miljoner norska kronor.

Hamburg
Pressmeddelande

Consid expanderar till Tyskland

2022-11-22

Consid, ett av Sveriges största it-företag, expanderar nu till Tyskland. Företaget siktar på att ha över 130 anställda före utgången 2024. Målsättningen är att bli störst i norra Europa inom fem år. 

Dagens industri
Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

Dagens industri om Consid: De är bäst i Sverige

2022-11-17

Hur väl arbetsgivare lever upp till sina medarbetares förväntningar är en viktig måttstock för trivsel. Årets lista över Sveriges bästa arbetsgivare toppas för andra året i rad av konsultbolaget Consid.

Pressmeddelande, Sverige

Consid är Sveriges bästa arbetsgivare – andra året i rad

2022-11-16

För andra året i rad har Consid utsetts till Sveriges Bästa Arbetsgivare. Undersökningen genomförs bland företagets egna medarbetare och avslöjar hur de bedömer sin nuvarande arbetsgivare utifrån ett antal faktorer.

Jönköpings-Posten
Consid i media, Sverige

Jönköpings-Posten: vd Peter Hellgren om miljardbolagets supersiffrorna

2022-11-16

Jönköpings-Posten: "Under en tid som präglas av höga elpriser och allt tunnare plånböcker hos konsumenterna presenterar Consid ännu en stark kvartalsrapport. Enligt vd Peter Hellgren finns det flera förklaringar till varför de har lyckats."

Karriärföretag 2023
Pressmeddelande, Sverige

Consid utnämnda till Karriärföretag för åttonde året i rad

2022-11-15

Sveriges ledande it- och kommunikationsföretag, Consid, har utsett till Karriärföretag 2023. Det är åttonde året i rad som Consid får ta emot den prestigefulla utmärkelsen som delas ut till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Dany Lamm
Pressmeddelande

Årets digitala förebilder korade

2022-11-12

Årets digitala förebilder prisades under den årliga Considgalan på lördagskvällen i Stadshuset i Stockholm. Årets digitala influencer blev Björn Ulvaeus, Årets eQualizer blev Bianca Kronlöf, Årets digitala stjärnskott  blev Peta Tungårnden – Adoore och Dany Lam prisades med Årets digitala hederspris.

War Child Award
Pressmeddelande

Klas Berling och Anki Lidén får War Child Award

2022-11-12

Årets War Child Award går till Klas Berling och Anki Lidén, grundarna av Tim Bergling Foundation, för deras enastående insatser för barn och ungas psykiska hälsa. Prisutdelningen skedde vid en gala i Stockholms stadshus den 12 november.

Tim Bergling
Pressmeddelande

Klas Berling och Anki Lidén får War Child Award

2022-11-12

Årets War Child Award går till Klas Berling och Anki Lidén, grundarna av Tim Bergling Foundation, för deras enastående insatser för barn och ungas psykiska hälsa. Prisutdelningen skedde vid en gala i Stockholms stadshus den 12 november.

Pressmeddelande

Consid prisas i Publishingpriset

2022-11-10

Consid hyllas med ett silver i det prestigefyllda Publisherpriset 2022. Filmen "We´re generation zero", som tagits fram på uppdrag av Malmbergs, visar på ett gediget hantverk och en fingertoppskänsla för att möta efterfrågan.

Pressmeddelande

Chalmersstudenter vinner Considition 2022 efter rysarfinal

2022-11-09

Under natten kammade de två Chalmersstudenterna, Gustav Kalander och Loke Gustafsson, hem segern i årets upplaga av det världsomspännande hackatonet Considition. Tävlingen där deltagarna genom kodning utvecklar nya innovativa lösningar med syfte att bidra till en mer hållbar framtid.

Ladda fler