Varmt välkommen till Consid!

Vad roligt att du är nyfiken på oss!

Här nedan kan du läsa om vilka vi är, vad vi sysslar med och varför vi trivs så bra på jobbet. Om du har fått den här länken innebär det att vi också är nyfikna på vem du är och vad du vill göra framåt, så återkom gärna med dina tankar så kan vi se om vi kan vara en bra match! Trevlig scrollning!

1300 anställda

31 kontor

1,2 miljarder omsättning

Vi för digitaliseringen framåt

Consid är ett av landets snabbast växande konsultbolag inom IT, management och digital marknadsföring med visionen att skapa ett Sverige i digital framkant. Med 1300 anställda fördelade på 31 orter omsatte bolaget över en miljard kronor år 2021.

Consid grundades för 22 år sedan av Peter Hellgren och Henrik Sandell med målet att bygga ett Sverige i digital framkant. Idag är bolaget landets snabbast växande konsultbolag inom IT och kommunikation. Genom att kombinera långsiktig strategi med nytänkande innovation utvecklar vi våra kunders digitala resa och erbjuder expertis inom allt ifrån IT-säkerhet och digital transformation till e-handel och marknadsföring.

Vad som varit viktigast ända sedan starten i Småland är att värdesätta och sätta de anställda i fokus utan att tumma på leveranskvaliteten. Något som är tydligt i mottot som sedan dag ett varit “Vi bygger det företag vi själva alltid velat jobba i och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med”. Att bygga ett sådant bolag kräver mycket hänsyn och respekt. Därför är dessa begrepp centrala i vårt bemötande såväl internt som externt och i samhället i stort.

På vårt Instagramkonto @peopleofconsid kan du som anställd dela med dig av din och ditt kontors vardag på Consid, följ oss gärna där!

Till kontot

Utsedd till Sveriges bästa arbetsgivare

Vi tror på att göra bra saker. För våra medarbetare, kunder och för världen i stort. Detta speglas bland annat av vårt kulturarbete och av våra hållbara aktiviteter. Att digitalisera Sverige, göra IT-branschen mer jämställd och att ligga i framkant med ny innovation är bara några av de saker vi tror på. Därför blir vi extra glada när detta uppmärksammas både internt och externt, genom att t ex bli utsedda till Karriärföretag, Gasellföretag, och Sveriges bästa Arbetsgivare!

Sveriges Bästa Arbetsgivare 2021

Undersökningen görs av Universum och det är organisationernas egna medarbetare som bedömer sin nuvarande arbetsgivare utifrån tre faktorer: intern identitet, nöjdhet/rekommendation samt lojalitet. Consid har utsetts till Sveriges bästa arbetsgivare två år i rad, 2017 inom IT och digital transformation, och 2018 i kategorin mellanstora bolag.

År 2021 tilldelades vi detta ärofyllda pris bland en rad stora välkända bolag, som vi är glada och stolta över.

Sveriges nöjdaste medarbetare 2020

I samband med övergången till distansarbete är anställdas lojalitet viktigare än någonsin. De företag som klarar sig bäst under pandemin, är de som lyckas hålla högt engagemang hos sina medarbetare. När ekonomin återhämtar sig kommer missnöjda talanger se sig om efter nya arbetsgivare.

Universums senaste undersökning visar att vi har äran att ha Sveriges nöjdaste medarbetare, som fortsätter sträva efter en gemensam vision, vilket är nyckelkomponenten för ökade intäkter efter krisen. Undersökning genomfördes i november 2020.

Di Gasell – 9 år i rad

Dagens industri utser varje år de mest framgångsrika och snabbast växande företagen i Sverige till Gasellföretag. Undersökningen rankar landets mest framgångsrika företag i 21 län, baserat på de fyra senaste årsredovisningarna. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag. Consid har utsetts till Gasellföretag nio år i rad.

Karriärföretag – 7 år i rad

Karriärföretagen är en årlig utmärkelse som tilldelas ett exklusivt antal arbetsgivare i Sverige. Utmärkelsen  är en svensk kvalitetsstämpel som tilldelas de arbetsgivare som visar högsta möjliga kvalitet i arbetet för sina medarbetare. Consid har utsetts till ett av Sveriges 100 Karriärföretag sju år i rad.

Efter 2021 års slut blev vi tilldelade en 2:a plats av Sveriges bästa traineeprogram, utsett av Karriärföretagen. Det är vårt program för unga talanger inom IT, som får genomgå ett antal kurser, utbildningar, komma direkt ut till kund på uppdrag och alla vår traineer har egna mentorer, som stöttar dem genom hela processen.

Sveriges Superföretag – 9 år i rad

För 15:e året i rad presenterar Veckans Affärer Sveriges Superföretag –  företag som utklassar allt och alla. För att komma med i rankningen krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital, skriver Veckans Affärer. I snitt är det bara någon tiondels promille av de svenska företagen som lever upp till kraven. Consid har utsetts till årets Superföretag 9 år i rad.

Consid människor på ett berg

Träffa några av oss

Möt några av våra Considare på vår karriärsida.
Karriär

Lyssna på oss

Lyssna på våra podcasts om digitalisering och programmering.
Poddar
Vinnare elsäkerhetsverket

Senaste nytt hos oss

Ta del av de senaste nyheterna kring vad som händer på Consid.
Nyheter

Medarbetarundersökning 2021

Resultat från 2021 års medarbetarundersökning, på en skala 1-6.

4.91

Arbetsmiljö

4.89

Trivsel

4.95

Min närmaste chef

4.74

Kompetensutveckling

4.98

Mål, vision & ledning

5.0

Idéer & inflytande

5.16

Introduktion & sociala aktiviteter

Hur har Covid-19 påverkat oss?

På grund av Corona-virusets utbrott har vi, som många andra, fått tänka om och anpassa oss till ett annat sätt att arbeta och träffas. Många har jobbat hemifrån, då nästan alla av våra kunder har fått det att fungera bra att jobba på distans. Genom det dagliga, digitala kl. 3-fikat, Kahoot-quiz på Teams, online-plattformar för brädspel, digitala utbildningar för alla considare via vårt affärsområde Excellerate, och utomhusaktiviteter så har vi trots omständigheterna fortsatt att bygga vidare på den kultur som vi har på bolaget. Vår vd Peter Hellgren har också dagligen skickat ut mail med uppdateringar om vad som händer i bolaget, hur föregående och kommande dagar ser ut och vad som händer kring våra kunder och affärer, för att kunna vara så transparenta som möjligt.

Här på Consid rekommenderar vi att vara på plats två dagar i veckan för att kunna bygga kultur och för att kunna bygga relationer med varandra, och för att underlätta samarbetet med varandra.

Vår affärsstrategi har länge varit att jobba för att en bred kundbas, där vi riktar oss mot de flesta branscher, både inom privat och offentlig sektor. Detta har gjort att vi lyckats behålla de flesta av våra uppdrag, och de som pausades under våren har till största del dragit igång igen. Därmed återupptar vi även vår satsning på att fortsätta växa, då vi ser ett stort behov hos våra kunder. Om du är nyfiken på att träffa oss så kan detta göras helt digitalt, men vill du hälsa på oss på kontoret så går även det bra då vi ser till att inte vara alltför många på plats samtidigt och följer Folkhälsomyndighetens övriga rekommendationer.

På en positiv not så har vi märkt en otrolig uppslutning och ett stort engagemang från alla medarbetare när det gäller att hjälpa både kollegor och kunder som behövt extra stöd under dessa tider, och vi är otroligt tacksamma och stolta över varenda en av våra kollegor!

Vad vi gjort

Tidaholms kommun, intranät
3 min lästid
Referens

Lättanvänt intranät i Microsoft 365 för Tidaholms kommun 

Med en skräddarsydd lösning i Microsoft 365, för ett effektivt och enkelt införande, har Consid skapat ett lättanvänt och omtyckt intranät för Tidaholms kommuns 1700 medarbetare. 

Kategorier: Intranät
SBAB intranät
7 min lästid
Referens

SBAB:s medarbetarkultur flyger med nytt intranät

Consid har levererat SBAB:s nya intranät i Sitevision. Lösningen har resulterat är ett jättekliv framåt enligt medarbetarnas svar på Web Service Index senaste undersökning.

Kategorier: Intranät
Platsvarumärket NKPG City - Storformat vepa
2 min lästid
Referens

Ny varumärkesplattform för NKPG City

Consid har tagit fram en ny varumärkesplattform för NKPG City. Ett platsvarumärke som hyllar Norrköpings historia & tar sikte på framtiden.

Kategorier: Communication, Grafisk form, Grafisk produktion, Kampanj, Kommunikationskoncept, Varumärke
Piabs nya partnerportal MyPiab utvecklad av Consid
5 min lästid
Referens

Sömlös upplevelse när Piab fick ny partnerportal

Efter att 2021 lanserat en ny webbplats åt Piab uppstod behovet att även omforma partnerportalen My Piab. Läs mer om hur vi hjälpte Piab bryta ny digital mark med sin nya partnerportal.

Kategorier: Episerver / Optimizely
Coops app Scan & Pay som Consid varit med att utveckla
2 min lästid
Referens

Coops Scan & Pay möjliggör snabb självscanning och utcheckning

Vi var med och hjälpte Coop att ta fram Scan & Pay. Consid har nu i uppdrag att underhålla och vidareutveckla tjänster i Scan & Pay-appen.

Kategorier: App
Ett äldre par som promenerar in i en skogsdunge på en stig
3 min lästid
Referens

Malmberg – nytt kommunikationskoncept

Vi hjälpte Malmberg att ta fram ett nytt kommunikationskoncept, för att ge bolaget en tydlig riktning. Läs mer om hur vi gick tillväga nedan.

Kategorier: Communication, Grafisk form, Kommunikationskoncept, Varumärke, Visuell identitet
Lund kommuns nya webbplats utvecklad av Consid, i en MacBook Pro på ett underlag i trä
4 min lästid
Referens

Lunds kommuns nya webb fick toppbetyg

Vi hjälpte Lunds kommun att ta fram en ny webbplats i Sitevision som klättrat på topplistorna över Sveriges bästa kommunwebbar.

Kategorier: Sitevision, Tillgänglighet, Webb, Webbutveckling
Bilmetros hemsida på mobil på ett skrivbord intill en dator/laptop
2 min lästid
Referens

Bilmetro fick 74 % lägre Ad Spend – med bibehållen trafik

Vi hjälpte Bilmetro att öka kvaliteten på organisk och betald trafik genom SEO & SEM. Resultatet: 74 % mindre Ad Spend, med bibehållen trafik.

Kategorier: SEM, SEO
Ladda fler

Lediga tjänster hos oss just nu

171 lediga jobb i 35 städer

Software Developer – Summer Internship

Roll

Systemutveckling

Kategori

Göteborg +1

Stad

2022-06-10

Sista ansökningsdatum

Teknisk webbanalytiker

Roll

Marknadsföring & kommunikation

Kategori

Göteborg +4

Stad

2022-06-30

Sista ansökningsdatum

Lösningsarkitekt

Roll

Arkitektur

Kategori

Luleå +2

Stad

2022-06-30

Sista ansökningsdatum

Java utvecklare

Roll

Systemutveckling

Kategori

Stockholm +14

Stad

2022-06-30

Sista ansökningsdatum

Rekryterare till Lund

Roll

HR

Kategori

Lund

Stad

2022-06-30

Sista ansökningsdatum

BI-utvecklare

Roll

Business Intelligence

Kategori

Linköping +1

Stad

2022-06-30

Sista ansökningsdatum

Ladda fler

Ansök till oss

Läs mer om oss

Peter Hellgren
Pressmeddelande, Sverige

Consid presterar rekordstarkt

2022-08-12

Consid presterar rekordstarka siffror för första halvåret 2022. Omsättningen har ökat med 37 procent till 1057 Msek och resultatet ligger på 127, 6 Msek, en vinsttillväxt på 26,7 procent.

H22
Pressmeddelande, Sverige

Jönköpings-laget tog hem segern i Mobility Challenge

2022-07-05

Laget KJJ Studio, som består av Kevin Hansson Sevlidis, Johan Axelsson, Jonathan Wernersson från Jönköpings Universitet, vann årets stora tävling inom mobilitet, The Mobility Challenge.

Drönare
Pressmeddelande, Sverige

En drönarpilots berättelse om kriget i Ukraina

2022-06-30

Oleksandr Radzikhovskiy, drönarpilot, ledde och samordnade en stor del av drönaraktiviteten i Kiev under Ukrainakrigets tre första månader. Han kommer till Consids samtal i Almedalen för att rapportera om kriget inifrån.

Folkhemmet 4.0 – en bok om det digitala språnget
Pressmeddelande, Sverige

Säljsuccé för Folkhemmet 4.0

2022-06-21

"Folkhemmet 4.0 - Digitaliseringen förändrar allt" av Peter Hellgren har sålt bäst av alla böcker om digitalisering på Bokus.com den senaste veckan. Ser man till alla ämnen inom samhälle hamnar boken på 13:e plats. 

Almedalen
Pressmeddelande, Sverige

Consid i Almedalen

2022-06-16

Consid finns på plats under Almedalen 2022. Peter Hellgren, vd för Consid, deltar i ett stort antal seminarier och företaget arrangerar också samtal i samverkan med Mötesplats Jönköpings län. 

Södertälje
Pressmeddelande, Södertälje, Sverige

Rekordetablering i Södertälje

2022-06-10

Consids expansion till Södertälje blev en succé. Efter bara fyra månader har kontoret redan ett tio-tal anställda och ytterligare ett tiotal på väg in.

Roboten Sam
Pressmeddelande, Sverige

Roboten Sam fixade webben

2022-06-01

Sundsvall.se har fått ett helt nytt utseende och ny funktionalitet. En av huvudkaraktärerna bakom arbetet är Sam. Han är en robot.

Trelleborg
Pressmeddelande, Sverige, Trelleborg

Consid till Trelleborg

2022-05-30

Consid fortsätter sin expansion i södra Sverige. I dagarna öppnar företaget kontor i Trelleborg och tror på ett 30-tal medarbetare på några års sikt.

bilprovningen
Pressmeddelande, Sverige

Bilprovningen väljer Consid som digitaliseringspartner

2022-05-24

När Bilprovningen nu söker en partner för att intensifiera arbetet med att digitalisera kundresan föll valet på Consid. Målsättningen är att fortsatt vara kundernas förstahandsval på fordonsbesiktningsmarknaden.

Norge, Pressmeddelande, Sverige

Ny chef för Consid i Gävle

2022-05-20

It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

Oslo
Norge, Pressmeddelande, Sverige

Rekordstart för Consid i Norge

2022-05-18

Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
Pressmeddelande

Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

2022-05-18

It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

Ladda fler

Anpassa dina datapreferenser

Vi använder data för att analysera trafik på vår webbplats och dela information om användningen till våra analyspartners. Du kan läsa mer och ändra dina val på vår sida om datahantering och cookies. Läs mer på vår sida om datahantering och cookies.

Funktionella cookies känner igen dig på vår webbplats och kommer ihåg dina tidigare valda inställningar. Dessa kan inkludera det språk du föredrar, platsen du befinner dig på, lyssna på ljud eller titta på en video. En blandning av cookies från första och tredje part används.

Prestandacookies är cookies som används specifikt för att samla in data om hur vår webbplats används, vilka sidor som besöks oftast eller om du får felmeddelanden på vissa webbsidor. Dessa cookies övervakar endast webbplatsens prestanda när användaren interagerar med den. Ingen av denna information kan användas för att identifiera dig. Allt är aggregerat och därför anonymiserat.

Nödvändiga cookies är absolut nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt. Denna kategori innehåller endast cookies som garanterar grundläggande funktioner och säkerhetsfunktioner på webbplatsen. Dessa cookies lagrar ingen personlig information.

Marknadsföringscookies används för att samla in data om hur vår webbplats används, vilka sidor som besöks oftast eller om du får felmeddelanden på vissa webbsidor. Ibland behöver vi information om din ålder, kön och intresse. Vi delar ibland vissa begränsade aspekter av dessa data med tredje part i reklamsyfte, till exempel Google. Informationen kan omfatta användarens plats, sökhistorik, YouTube-historik och data från webbplatser som fungerar med Google, och den används för att tillhandahålla aggregerad och anonymiserade insikter om användarbeteende på flera enheter.