Varmt välkommen till Consid!

Vad roligt att du är nyfiken på oss!

Här nedan kan du läsa om vilka vi är, vad vi sysslar med och varför vi trivs så bra på jobbet. Om du har fått den här länken innebär det att vi också är nyfikna på vem du är och vad du vill göra framåt, så återkom gärna med dina tankar så kan vi se om vi kan vara en bra match! Trevlig scrollning!

Consid är ett av landets snabbast växande konsultbolag inom IT, management och digital marknadsföring med visionen att skapa ett Sverige i digital framkant. Med 1030 anställda fördelade på 23 orter omsatte bolaget över en miljard kronor år 2020.

 

Vi för digitaliseringen framåt

Consid grundades för 21 år sedan av Peter Hellgren och Henrik Sandell med målet att bygga ett Sverige i digital framkant. Idag är bolaget landets snabbast växande konsultbolag inom IT och kommunikation. Genom att kombinera långsiktig strategi med nytänkande innovation utvecklar vi våra kunders digitala resa och erbjuder expertis inom allt ifrån IT-säkerhet och digital transformation till e-handel och marknadsföring.

Vad som varit viktigast ända sedan starten i Småland är att värdesätta och sätta de anställda i fokus utan att tumma på leveranskvaliteten. Något som är tydligt i mottot som sedan dag ett varit “Vi bygger det företag vi själva alltid velat jobba i och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med”. Att bygga ett sådant bolag kräver mycket hänsyn och respekt. Därför är dessa begrepp centrala i vårt bemötande såväl internt som externt och i samhället i stort.

Utsedd till Sveriges bästa arbetsgivare

Vi tror på att göra bra saker. För våra medarbetare, kunder och för världen i stort. Detta speglas bland annat av vårt kulturarbete och av våra hållbara aktiviteter. Att digitalisera Sverige, göra IT-branschen mer jämställd och att ligga i framkant med ny innovation är bara några av de saker vi tror på. Därför blir vi extra glada när detta uppmärksammas både internt och externt, genom att t ex bli utsedda till Karriärföretag, Gasellföretag, och Sveriges bästa Arbetsgivare!

Sveriges Bästa Arbetsgivare – 2 år i rad

Undersökningen görs av Universum och det är organisationernas egna medarbetare som bedömer sin nuvarande arbetsgivare utifrån tre faktorer: intern identitet, nöjdhet/rekommendation samt lojalitet. Consid har utsetts till Sveriges bästa arbetsgivare två år i rad, 2017 inom IT och digital transformation, och 2018 i kategorin mellanstora bolag.

Sveriges nöjdaste medarbetare 2020

I samband med övergången till distansarbete är anställdas lojalitet viktigare än någonsin. De företag som klarar sig bäst under pandemin, är de som lyckas hålla högt engagemang hos sina medarbetare. När ekonomin återhämtar sig kommer missnöjda talanger se sig om efter nya arbetsgivare.

Universums senaste undersökning visar att vi har äran att ha Sveriges nöjdaste medarbetare, som fortsätter sträva efter en gemensam vision, vilket är nyckelkomponenten för ökade intäkter efter krisen. Undersökning genomfördes i november 2020.

Di Gasell – 9 år i rad

Dagens industri utser varje år de mest framgångsrika och snabbast växande företagen i Sverige till Gasellföretag. Undersökningen rankar landets mest framgångsrika företag i 21 län, baserat på de fyra senaste årsredovisningarna. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag. Consid har utsetts till Gasellföretag åtta år i rad.

Karriärföretag – 6 år i rad

Karriärföretagen är en årlig utmärkelse som tilldelas ett exklusivt antal arbetsgivare i Sverige. Utmärkelsen  är en svensk kvalitetsstämpel som tilldelas de arbetsgivare som visar högsta möjliga kvalitet i arbetet för sina medarbetare. Consid har utsetts till ett av Sveriges 100 Karriärföretag sex år i rad.

Sveriges Superföretag – 8 år i rad

För 15:e året i rad presenterar Veckans Affärer Sveriges Superföretag –  företag som utklassar allt och alla. För att komma med i rankningen krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital, skriver Veckans Affärer. I snitt är det bara någon tiondels promille av de svenska företagen som lever upp till kraven. Consid har utsetts till årets Superföretag 8 år i rad.

Träffa några av oss under vår Karriärsida

Lyssna på oss i våra podcasts

 

Senaste nytt på Consid

Vill du hålla koll på vad som händer på Consid? Då har du hamnat rätt. I vårt nyhetsrum finner du senaste nytt från oss.

Du kan även ta del av allt roligt som händer på Consid genom att följa oss på våra sociala medier.

                            

På vårt Instagramkonto @peopleofconsid kan du som anställd dela med dig av din och ditt kontors vardag på Consid, följ oss gärna där!

 

Hur har Covid-19 påverkat oss?

På grund av Corona-virusets utbrott har vi, som många andra, fått tänka om och anpassa oss till ett annat sätt att arbeta och träffas. Många har jobbat hemifrån, då nästan alla av våra kunder har fått det att fungera bra att jobba på distans. Genom det dagliga, digitala kl. 3-fikat, Kahoot-quiz på Teams, online-plattformar för brädspel, digitala utbildningar för alla considare via vårt affärsområde Excellerate, och utomhusaktiviteter så har vi trots omständigheterna fortsatt att bygga vidare på den kultur som vi har på bolaget. Vår vd Peter Hellgren har också dagligen skickat ut mail med uppdateringar om vad som händer i bolaget, hur föregående och kommande dagar ser ut och vad som händer kring våra kunder och affärer, för att kunna vara så transparenta som möjligt.

Vår affärsstrategi har länge varit att jobba för att en bred kundbas, där vi riktar oss mot de flesta branscher, både inom privat och offentlig sektor. Detta har gjort att vi lyckats behålla de flesta av våra uppdrag, och de som pausades under våren har till största del dragit igång igen. Därmed återupptar vi även vår satsning på att fortsätta växa, då vi ser ett stort behov hos våra kunder. Om du är nyfiken på att träffa oss så kan detta göras helt digitalt, men vill du hälsa på oss på kontoret så går även det bra då vi ser till att inte vara alltför många på plats samtidigt och följer Folkhälsomyndighetens övriga rekommendationer.

På en positiv not så har vi märkt en otrolig uppslutning och ett stort engagemang från alla medarbetare när det gäller att hjälpa både kollegor och kunder som behövt extra stöd under dessa tider, och vi är otroligt tacksamma och stolta över varenda en av våra kollegor!

Vad vi gjort

Ansök till oss