Röster från våra medarbetare

Är du nyfiken på hur rollen som rekryterare ser ut, eller hur en vanlig dag som Android-utvecklare kan te sig? Ta del av några av våra medarbetares berättelser här!

Sabir Quazi
Android-utvecklare

För ungefär 1,5 år sedan sa jag adjö till min gamla arbetsplats och hej till Consid och jag trivs bara mer och mer för varje dag. När jag först började kände jag direkt att det här är en arbetsplats där man har roligt både på och efter kontorstid. ”Om man arbetar hårt får man också ha lika roligt” var känslan som kom till mig – och den stämmer så väl. Jag arbetar som Android-utvecklare i Stockholm och får möjlighet att arbeta med Java, JS, Angular, C# och React. Det innebär mycket variation vilket jag tycker är superkul! Jag trivs så bra på bolaget av flera anledningar men något jag tycker extra mycket om är att jag har möjlighet att sitta på projekt där jag har direktkontakt med användaren. På så sätt få jag se hur våra kunder hanterar den applikation som vi utvecklat. Att få skapa kundnytta med bra kod och struktur är enligt mig en sann ynnest!

Marika Bråson
HR och rekrytering

Consid är människorna! Det är helt otroligt vilka ambitiösa människor jag får dela min vardag tillsammans med. Jag har en så härlig känsla inombords när jag är på kontoret i Stockholm eller när jag hälsar på något av de andra kontoren. Man känner sig alltid som hemma – alltid varmt välkomnad oavsett om det är till sitt eget kontor eller till något av alla de andra. Jag trivs väldigt bra med den arbetsmiljö vi har på Consid – öppen, fri och ansvarsfull. Den passar mig perfekt! När jag sitter med mitt team på HR och rekrytering får jag göra allt ifrån att leta upp och kontakta nya potentiella kollegor, träffa dem och onboarda nyanställda till att ta hand om de kollegor vi har och fortsätta göra Consid till den bästa möjliga arbetsplatsen. Jag är även lokalt ansvarig i Stockholm för event och träffar med vår jämställdhetsplattform Q Rendezvous. Jag tycker att den uppgiften är oerhört givande och det är fantastiskt att se hur kvinnor i branschen inspirerar och peppar varandra.

Mikael Axelsson
Webbutvecklare

Jag minns att jag var väldigt nervös när jag skulle börja på Consid. Förväntningarna var höga, men jag insåg snabbt att jag inte hade något att vara nervös för. Jag möttes av en enorm öppenhet och en möjlighet att bidra på många olika sätt. Jag känner mig stolt över Consid och vår ambition att rikta och utveckla branschen och samhället genom utbildningar och ett starkt driv för mer jämlikhet. Jag jobbar med webbutveckling i Uppsala sedan september 2017, både Frontend med Javascript och Backend med C# och så är jag även bollplank till studenter som skriver examensarbete på kontoret i Uppsala. Det ger mig jättemycket glädje utöver mitt dagliga jobb!

Joakim Andersson
Growth Manager

Consid är ett bolag där det händer mycket – inte bara bolagsmässigt och finansiellt, det finns också en framåtanda som genomsyrar hela bolaget och alla anställda. Entreprenörskap är något som jag värderar högt och som jag tror är en nyckel till framgång i många lägen, och denna finns i väggarna på Consid. Det var entreprenörsandan jag möttes av initialt när jag började 2018. Det kändes oerhört positivt och det gör det än idag. Det är få bolag som lyckats växa så pass mycket på så kort tid som Consid har gjort och det kan i sådana organisationer vara svårt att bibehålla trivsel och laganda, men det är något jag upplever prioriteras väldigt högt och något man lyckats väldigt bra med. Jag trivs otroligt bra bland mina kollegor på kontoret i Göteborg och med mitt team på varumärkesavdelningen. Det är aldrig tråkigt att gå till jobbet och jag minns ärligt talat inte senast jag hade söndagsångest. Kollegorna får en att vilja gå till jobbet!

Louise Krause
UX/UI-designer

Som konsult är det lätt att man blir utskickad på konsultuppdrag där man inte riktigt känner sig som en del av ett kontor, men jag upplever att Consid värnar mycket om gemenskapen på kontoren. Just nu sitter jag på ett uppdrag ute hos en kund där jag är ensam UX/UI-designer och då kan det bli svårt att komma på nya idéer. Därför är det så skönt att veta att jag alltid har en plats inne på Consids kontor där jag har mina kompetenta och härliga kollegor som jag kan bolla idéer med. Jag har arbetat på Consid i Göteborg sedan sommaren 2018 och jag känner verkligen att jag har hittat rätt. Det är en öppen och inbjudande kultur och det är det första företaget jag verkligen har känt mig hemma på. Här vågar jag uttrycka mina mål och visioner.

Martin Arvedahl
DevOps-utvecklare

Jag trivs både på Consid och ute hos kunden mycket för att det finns ett starkt stöd, en öppen gemenskap och en stabil plattform från Consids sida. I min roll får jag tillfälle att utmanas, utvecklas och bidra med det jag är bra på och det känns riktigt härligt. Jag började på Consid i Göteborg i september 2018 och har varit på uppdrag hos Telia TV fram till idag. I och med att de då påbörjat sin DevOps-resa kändes det spännande att vara en del av det och att ta allt vidare och jag hade helt rätt. Under en vanlig dag sitter jag i vårt nybildade team på Backend-sidan av Telia TV där jag arbetar med kvalitetssäkring, test och utveckling. Vårt ansvar är att utveckla kärnan i plattformen: att paketera information från innehållsleverantörerna på ett sätt som gör att användare snabbt kan få reda på vilka program, filmer och serier som finns att tillgå. Det blir helt enkelt en mix av problemlösning, kodande, klurande och diverse möten, men även teamfika och firande av de framsteg vi gör. Vi förenar helt enkelt nytta med nöje!

Anna Kaiser
HR och rekrytering

Jag tvekade inte en sekund på att Consid var rätt för mig redan första dagen jag klev in på kontoret den där soliga oktoberdagen för ett år sedan. Jag trivs så bra med min tillvaro – att ha möjlighet att arbeta med rekrytering och HR på ett familjärt företag som har hjärtat på rätt plats och där vi anställda bryr oss om varandra och har otroligt roligt ihop. Jag imponeras dagligen av att vi lyckats ha kvar den hemtrevliga känslan i bolaget trots att vi är ett av Sveriges snabbast växande IT-konsultbolag. Consid ger oss möjligheten att växa som team men det finns även stort utrymme för individuell utveckling. Att jag ständigt utmanas i mitt arbete tillsammans med mina grymma kollegor i Göteborg är få förunnat och jag är så tacksam för Consid. Min arbetsplats ligger helt rätt i tiden och den snabba utveckling som sker gör att ingen dag är den andra lik. Det är precis så det ska vara!

"Jag känner mig stolt över Consid och vår ambition att utveckla branschen och samhället."

Mikael Axelsson, Webbutvecklare

"På Consid vågar jag uttrycka mina mål och visioner."

Louise Krause, UX/UI-designer

Femfaldigt utsett till Årets Karriärföretag

Karriärföretagen är en årlig utmärkelse som tilldelas ett exklusivt antal arbetsgivare i Sverige. Utmärkelsen är en svensk kvalitetsstämpel som tilldelas de arbetsgivare som visar högsta möjliga kvalitet i arbetet för sina medarbetare. Consid har utsetts till ett av Sveriges 100 Karriärföretag fem år i rad. Läs mer om våra utmärkelser här!

http://Anita%20Beslic%20är%20HR-chef%20på%20Consid

Anita Beslic

HR- och rekryteringsansvarig

anita.beslic@consid.se 076-943 02 38