Hållbarhet

Vi arbetar för varaktig kvalitet genom ständiga förbättringar och är en av de som tar täten för ett mer hållbart samhälle. Här får jämställdhet, digitalisering och tech ta plats.

http://Therese%20Eriksson%20Varumärkesansvarig%20Consid

Therese Eriksson

Varumärkesansvarig

therese.eriksson@consid.se 073-326 54 34

Social hållbarhet – för ett Sverige i framkant

På Consid arbetar vi med social hållbarhet inom flera olika områden. Vi vill nämligen förändra det som faktiskt går att förändra, men även sådant som till en början verkar svårt.

Därför har vi initierat jämställdhetsplattformen Q Rendezvous, med syfte att ändra könsfördelningen och öka andelen kvinnor i IT-branschen. Vi har också grundat Consid Youth Education, där barn och unga får möjlighet att lära sig mer om programmering och tech för att bli uppmuntrade att välja en yrkesbana inom IT.

Genom vårt affärsområde Excellerate erbjuder vi digitala utbildningar inom digitalisering och håller bland annat utbildningar för Sveriges folkvalda, i Sveriges riksdag.

Brinner du för jämställdhet i techbranschen? Drömmer du om att skapa ett Sverige i digital framkant? Då delar vi samma hjärtefrågor. Om du ser möjligheter till samarbete för att skapa verklig förändring tillsammans med oss, kontakta oss gärna.

Vi finns och verkar i hela samhället, på alla nivåer. Tillsammans skapar vi sammanhang.

"Vi förändrar världen och gör den mer digital bara genom att gå till jobbet. Det medför ansvar!"

Peter Hellgren, VD

Consid stöttar även organisationen Läxhjälpen som bedriver ett riktat och resultatfokuserat läxhjälpsprogram för elever som riskerar att inte klara skolan, så att de når gymnasiebehörighet med självförtroende inför framtiden. Deras vision är att alla ska växa upp med förutsättningar att klara skolan och forma sin egen framtid. Läs mer om samarbetet här. 

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag och erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Bolaget grundades år 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var strax över 1 miljard kronor.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 år i rad

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 år i rad

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser