Webbdirektivet

Vi tillgänglighetsanalyserar er webbplats

Den 23 september 2020 börjar Webbdirektivet att gälla för alla webbplatser. Det är mycket att tänka på för att tillgänglighetsanpassa sin webb. Med vår tillgänglighetsanalys uppfyller ni lagkraven innan de träder i kraft.

http://Simon%20Hoof,%20Förvärvs-%20och%20etableringsansvarig%20på%20Consid

Simon Hoof

Förvärvs- och etableringsansvarig

simon.hoof@consid.se 076-822 31 66

Tillgänglighetsanalys inför Webbdirektivet

Vi har 20 års erfarenhet av att bygga webbplatser, intranät och plattformar åt några av Sveriges största offentliga organ och vågar därför kalla oss experter på denna typ av digitala lösningar. Med vår långa erfarenhet av tillgänglighetsanpassning vet vi vad som krävs för just din organisations webbplats.

Vår tillgänglighetsanalys går igenom alla delar som behövs för att din organisations webbplats ska uppnå de lagkrav som Webbdirektivet kräver från och med den 23 september 2020.

 

Vad är Consids tillgänglighetsanalys?

Consids Tillgänglighetsanalys är en revision och granskning av er befintliga webbplats utifrån dess tillgänglighetsuppfyllnad, baserad på Webbtillgänglighetsdirektivet och de internationella riktlinjerna i WCAG 2.1 AA.

 

Varför ska man analysera tillgängligheten?

Med tillgänglighetsanalysen hjälper vi er komma igång direkt med grundarbetet för att möta lagkraven i Webbdirektivet. Vi erbjuder som utgångspunkt i detta arbete en tydlig nulägesanalys där en granskning av er webbplats med fokus på måluppfyllnad utifrån Webbdirektivets riktlinjer presenteras.

Ni får även tillgång till en sammanställning av våra samlade erfarenheter av webbtillgänglighet.

 

Hur går man tillväga?

Vår analys belyser er webbplats styrkor och svagheter utifrån tillgänglighet/WCAG 2.1 AA. Dessa resultat presenteras i en strukturerad rapport innehållandes uppfyllda krav, direkta brister, åtgärdsförslag och rekommendationer.

Våra specialister mäter och utvärderar dessutom webbplatsens gränssnitt, programkod samt bakomliggande funktioner som påverkar möjligheten att använda webbplatsen. Allt för att en så tydlig handlingsplan som möjligt ska upprättas.

Kontakta mig direkt eller via formuläret nedan så ser vi till att boka in en tillgänglighetsanalys av er webbplats. För att ni ska uppfylla kraven innan den 23 september.

Intresserad av vår analys?

Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

  Några av våra kunder inom offentlig sektor:

  Consid – ett prisvinnande bolag

  Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

  Dagens industri gasellföretag 2020

  Gasellföretag
  9 år i rad

  Veckans affärer Superföretag 2020

  Superföretag
  8 år i rad

  Karriärföretagen 2021

  Karriärföretag
  6 år i rad

  Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

  Sveriges bästa
  arbetsgivare

  Läs mer om våra utmärkelser