Möt Jenny Fernvik

UX-lead på Consid i Borlänge

Consid är i full gång med att digitalisera Dalarna och vår mötesplats i Borlänge fylls nu på med considare. Mångfacetterade Jenny Fernvik är en av de som ska forma kontoret. Vi välkomnade henne med att prata design som DNA, UX och UI som styrka och hur hon som urstockholmare egentligen hamnade i Borlänge, hos Consid.

Jenny Fernvik: UX-föregångaren som ”valde helt rätt”

Hej Jenny, välkommen ombord. Vem är du?

– Jag är en urstockholmare som hamnat i Falun, min partner är härifrån. Här njuter jag av närheten till naturen – jag badar isvak minst en gång i veckan. Jag håller alltid på med något kreativt: jag målar, stickar och skulpterar i lera. Och samma sak på jobbet, såklart, berättar Jenny Fernvik.

Med ”design i sitt DNA” och lärdomar från sina 20 plus år i branschen gillar Jenny att inspirera andra med sina kunskaper. Förutom första rollen som webb-AD på byrån Hallvarsson & Halvarsson, som med tiden utvecklade sig till att jobba med UX och UI. Har hon också varit drivit den egna byrån FernvikBalotis (som köptes upp av Valtech) med flera tunga kunder, däribland IKEA, Capio, Byggmax och AMF Pension. Även arbete som lärare på Nackademin har hunnits med:

Vilka tre tips skulle du ge till någon som är som är ny till UX och UI?

1. Se till att ha det här på det klara: Varför gör vi det här? Vad vill vi uppnå?

2. Testa, testa, testa.

3. Sitt inte själv för mycket – input är så viktigt. Workshops, teamarbete – allt sådant är guld.

– På den tiden då jag startade, runt 1999 någon gång, var det hippt att jobba med print och det digitala kändes inte så hett. Nu i efterhand så valde jag ju helt rätt, säger Jenny.

En nystart som lockade

Nu skriver Jenny på ett nytt kapitel tillsammans med Consid i Borlänge i rollen som UX-lead. Efter flera år som frilansare längtade hon efter mindre pendlande och mer teamkänsla.

– Jag är extremt social och trivs bra i sociala sammanhang där jag får lära känna nya människor.

Med sin imponerande bakgrund som egenföretagare tar hon bland annat med sig ett värdefullt helhetsperspektiv av hur verksamheter funkar.

– När jag arbetade med exempelvis Capio fick jag ta ett helhetsgrepp för att få in en känsla av värme i deras visuella identitet. Ett riktigt kul projekt. Att börja i en ände av ett projekt som sedan utvecklas till något större är spännande. Jag ser fram emot fler sådana projekt – nu tillsammans med det skickliga teamet på Consid, avslutar Jenny under sin första dag på Consid.

Spana in våra lediga tjänster i Borlänge.

Lär känna fler kollegor!

Charlotte Magnusson, utbildningsansvarig Excellerate
3 min lästid
Personporträtt

Charlotte Magnusson om Excellerate: utbildningar inom digitalisering

Kompetensbristen inom it-sektorn är ett faktum alla verksamma ställs för idag. Sex av tio företagare säger att bristen på rätt folk är ett hinder för deras utveckling. Vi på Consid bestämde oss för att göra något åt problemet - inifrån och ut.

Viktoria Johansson
7 min lästid
Personporträtt

Q Inspiration med Viktoria Johansson

Lär känna och inspireras av Viktoria Johansson, projektledare och konsultchef på Consid, i ett samtal om hur hon tidigt upptäckte kärleken för programmering på sin pappas Commodore VIC20, om att det går att bolla familjeliv med karriär och varför ledarskap är det viktigaste för att skapa en jämställd bransch.

Sebastian Sandberg, systemutvecklare och konsultchef i Umeå.
2 min lästid
Personporträtt

Träffa vår systemutvecklare Sebastian Sandberg – nu även konsultchef i Umeå

En av våra första systemutvecklare i Umeå, Sebastian Sandberg, har nu även klivit in i rollen som konsultchef. Läs mer om etableringen!

SCEC 2023 - Företags-SM i e-sport - CS:GO & Rocket League
3 min lästid
Reportage

Företags-SM i e-sport – Summering dag 1 & 2

Efter två rafflande speldagar har 73 lag blivit 18. Vi har två finallag klara för Rocket League-finalen medan de 16 resterande CS:GO-lagen under speldag tre tampas om de två finalplatserna. Här kommer en summering av de två första speldagarna.

Ladda fler